Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Autoriteiten Roepen Op Tot Voorzichtigheid Tijdens Kerstdagen

Goedemorgen Maandag: Belgiƫ treft maatregelen tegen verspreiding nieuwe COVID-variant

Autoriteiten roepen op tot voorzichtigheid tijdens kerstdagen

Besmettingen door omikron nemen in Belgiƫ snel toe

De Belgische regering heeft een aantal nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van de nieuwe omikronvariant van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen, die op 20 december in werking treden, omvatten onder meer een beperking van het aantal mensen dat bijeenkomsten mag bijwonen, een verplichte mondkapjesplicht in binnenruimten en een oproep aan mensen om thuis te werken indien mogelijk.

De besmettingen door de omikronvariant nemen in Belgiƫ snel toe. Volgens de laatste cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano is de omikronvariant nu verantwoordelijk voor ongeveer 60% van de nieuwe gevallen in het land. Dit is een aanzienlijke toename ten opzichte van vorige week, toen de omikronvariant slechts 20% van de nieuwe gevallen vertegenwoordigde.

De autoriteiten zijn bezorgd over de snelle verspreiding van de omikronvariant, die naar verwachting leidt tot een nieuwe golf van besmettingen tijdens de kerstdagen. Ze roepen mensen op om voorzichtig te zijn tijdens de feestdagen en de nieuwe maatregelen op te volgen.

De nieuwe maatregelen zijn als volgt:

* Het aantal mensen dat bijeenkomsten mag bijwonen, wordt beperkt tot 20 voor binnenruimten en 50 voor buitenruimten. * Er geldt een verplichte mondkapjesplicht in alle binnenruimten, ook op het werk en in scholen. * Mensen wordt aangeraden om thuis te werken indien mogelijk. * Nachtclubs en discotheken moeten om middernacht sluiten. * Evenementen met meer dan 500 deelnemers worden verboden.

De autoriteiten zullen de situatie nauwlettend in de gaten houden en de maatregelen indien nodig aanpassen. Ze roepen mensen op om voorzichtig te zijn en de maatregelen op te volgen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.


Comments